tisdag 9 januari 2018

PANANG CURRY MED KYCKLING



Alltså jag rockar kylskåps- och frysrens! Jag ser nu botten på vår stora frys i garaget. Det som är kvar där ute nu är mest kakor och bullar. Det får nog ligga kvar tills jag antingen tar med till jobbet eller slänger det. Är ju också roligare att baka nytt och godare med nybakat. 

Men av det jag hittade idag blev det en riktigt god och smakrik kycklinggryta med Panang curry. 

Panang curry med kycklingfilé
1 kg kycklinglårfilé
1 dl ljus soja
1 röd paprika
1 gul lök
3 morötter
1 broccoli
1 bit vitkål
3 vitlöksklyftor
3 msk panang curry-pasta
800ml kokosmjölk
2 dl hett vatten
1 msk fisksås
2 msk ljus soja
1 msk Touch of taste Asian fond
1/2 msk pressad lime
Naturell olja

Börja med att strimla kycklingen och häll över 1 dl ljus soja. Låt stå medan du förbereder grönsakerna. 



Dela morötter och paprika i bitar, dela broccolin i mindre buketter, strimla vitkålen samt skiva upp broccolins stam. Lök och vitlök skivas. 

Häll rikligt med olja i en wok eller stekpanna och klicka i currypastan. Rör runt tills pastan mjukats upp och tillsätt sedan alla grönsaker, blanda runt. Sänk värmen rör bland grönsakerna tills dess att de börjat mjukna något.

Häll på kokosmjölk, vatten samt smaksättningarna fond, fisksås, limesaft och soja. Koka upp och tillsätt därefter den strimlade kycklingen. Lägg på lock och låt grytan småputtra tills dess att kycklingen är klar. Detta tar ca. 15-20 minuter, beroende på tjocklek på strimlorna. 

Smaka till sist av currygrytan med lime och soja. 

Servera tillsammans med antingen jasminris eller äggnudlar. Eller varför inte både och, det gjorde jag. 






//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.