tisdag 6 juni 2017

NATTJÄSTA FRUKOSTFRALLOR MED VETE OCH DURUM



Detta blir ett snabbt inlägg för att dela med mig av receptet på de här otroligt goda frukostfrallorna. Två dagar på raken jag vi haft nybakat på frukosten, som vi njutit av tillsammans hela familjen. Frallorna är otroligt lättbakade och goda. Bara att röra samman på kvällen och sedan forma till bullar på morgonen, snabbjäsning och sedan baka av. 

Sent igår, när gästerna gått hem, kom jag på att jag lovat barnen frallor. Det var alltså bara att gå upp och sätta degen. Som tur är tar det bara fem minuter. 

Nattjästa frallor
3g jäst (4 krm)
300g kallt vatten (3 dl)
290g vetemjöl (ca.3 dl)
100g durummjöl (2 dl)
20g honung (1 msk)
7g salt (1-1 1/2 tsk)

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt mjöl, salt och honung. Rör snabbt ihop till en deg. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur i 8-10h. 

Efter 8-10h vänds degen ut på mjölat bakbord. Dra ut degen till en långsmal rektangel. Vik ihop en gång så formen blir som en baguette ungefär. Dela i 8 delar och lägg på bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över valfria frön och mjöl, eller enbart mjöl.

Lägg med bakduk och låt jäsa i ca. 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader.





Ställ in bröden i ugnen och sänk till 200grader. Baka brödet i ca. 15-20 minuter, tills de fått härlig gyllene färg. 


Här med vita chiafrön som topping



Happy nationaldag!

//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.